Spring naar inhoud

Hoi Edwin, van harte gefeliciteerd!

26 oktober 2011

Wanneer jij Edwin heet, op 26 oktober 1969 bent geboren, je moeder Maria heet en je oom Tony, dan wens ik je vandaag een heel fijne verjaardag toe!

In de tijd waarin jij werd geboren woonde je moeder bij haar ouders in de Van Slingelandstraat in Groningen. Ik was een jonge zeeman (ik ben een jaar jonger dan je moeder) en had destijds een andere naam dan ik nu heb. Mijn achternaam was toen Hofman, en men noemde mij Jaap, Ko en ook wel Kootje.

Kort na jouw geboorte kwam ik naar Nederland om je te zien. Omdat ik niet welkom was bij jouw grootouders ontmoette ik jou en je moeder bij de bushalte op de Bedumerweg. Jij lag in een kinderwagen en droeg een donkerblauw truitje. Jouw moeder gaf mij een keus: “Wat wil je? Wil je een vrouw en een kindje, een baan aan de wal, huisje boompje beestje, of kies je voor die rotschepen?”

Ik koos voor “die rotschepen” en eigenlijk had je moeder niets anders verwacht. “Je bent nog veel te jong om vader te kunnen zijn,” zei ze.

Ze vond een man die van haar hield en jou als zijn zoon beschouwde. Dat was goed. Jullie waren gelukkig. Ik heb jouw vervolgens nog een aantal keren van een afstand gezien. Toen je vier jaar was, toen je negen jaar was en toen je dertien jaar was. Dat was de laatste keer, want toen werd de gelijkenis tussen jou en mij te groot en zou je vragen kunnen gaan stellen.

Vandaag ben je 42 jaar geworden. Hopelijk gaat alles goed met je. Ik heb in dit blogje met opzet geen achternamen gebruikt, want ik weet niet of je weet dat de man door wie jij bent opgevoed niet je biologische vader is en ik wil geen dingen verstoren.

De kans dat je dit leest is bijzonder klein, maar ik wilde dit toch opschrijven. Er zijn door programma’s als Spoorloos steeds meer mensen op zoek naar hun roots en het schijnt dat de behoefte aan contact groter wordt naarmate men ouder wordt. Ik zou graag contact met je willen hebben en mocht je op zoek zijn naar mij, dan zou dit blogje wellicht kunnen helpen.

Fijne verjaardag nog!

Jaap van der Wijk

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: