Spring naar inhoud

Tabak is dodelijk

28 oktober 2011

De Britse rechter heeft de Nederlander Vincent Tabak een levenslange gevangenisstraf opgelegd voor de moord op zijn buurvrouw Joanna Yeates in december 2010.

Yeates verdween nadat ze na een cafébezoek een pizza en twee flessen cider had gekocht op weg naar huis. Hij lichaam werd acht dagen later gevonden langs een weg. Volgens de openbaar aanklager had ze 43 wonden op hoofd, nek, hals en armen. De vrouw is langdurig gewurgd en daarbij is volgens de aanklager flink wat kracht gebruik.

De 33-jarige ingenieur bekende eerder zijn buurvrouw, de Britse architect  Joanna Yeates (25), eind vorig jaar te hebben gedood in haar woning in het West-Engelse Bristol. Hij ontkent echter te hebben gehandeld met voorbedachten rade. Joanna maakte het er zelf naar, want ze begon tegen te spartelen toen hij haar wilde kussen en betasten. Kuthoer.  

Nadat hij haar wurgde, dumpte hij haar lichaam langs de weg en bedekte het met bladeren. Die avond viel er sneeuw, waardoor het lijk nog minder zichtbaar was.

Tabak zou na zijn daad op internet hebben gezocht naar informatie over de ontbinding van lichamen. Ook keek hij naar de verschillen in straffen voor moord of doodslag.

Tabak zei dat hij spijt heeft van zijn daad. “Ik heb Joanna’s ouders een week door een hel laten gaan, wetende waar ze was. Ik kan niet geloven dat ik dit heb gedaan. Ik dacht niet helder na.”

De aanklager noemde Tabak ‘zeer intelligent, maar oneerlijk en berekenend.’ “Hij is zeer sluw. Hij weegt elk woord.”

De jury vond moord met voorbedachten rade bewezen. De rechter legde hem vervolgens levenslang op, met de extra bepaling dat hij op zijn vroegst pas na 20 jaar in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating.

 

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: